Обслужване на клиенти с електрическа триколка за пръв път в България

19 Aug 2019
„Спиди“ – една от най-големите български компании на пазара на куриерски услуги, внедрява  иновативен и щадящ природата начин за доставяне на пратки – първата електрическа триколка на куриерската фирма в България. Нововъведението е най-доброто решение за опазване на околната среда в градски условия при доставката на пратки. Това не е първата подобна иновация за компанията –... View more

„Спиди“ – една от най-големите български компании на пазара на куриерски услуги, внедрява  иновативен и щадящ природата начин за доставяне на пратки – първата електрическа триколка на куриерската фирма в България. Нововъведението е най-доброто решение за опазване на околната среда в градски условия при доставката на пратки. Това не е първата подобна иновация за компанията – „Спиди“ от години използва електромобили за доставка до адрес. До края на годината поетапно ще бъдат въведени в експлоатация допълнителни транспортни средства – 100% електрически и с нула вредни емисии.

Специално проектирана за улесняване на нуждите на куриерската компания, триколката може да побере кубик и половина (близо 200 кг) полезен товар. Тя е специално оптимизирана за работа на куриерите благодарение на олекотената рамка и помощния електродвигател, чиято главна функция е подпомагането на физическите усилия на водача. Зарядът на триколката е напълно достатъчен, за да издържи при дневна смяна на куриер в центъра на голям град. За спокойна работа през целия ден гарантира литиево-йонната батерия, с която разполага превозното средство.

Чрез своята работа и редицата иновации, които внедрява, „Спиди“ неведнъж е доказала високото ниво на  качество на предоставяните услуги, които по нищо не отстъпват на европейските стандарти, предлагащи подобно решение за доставка в т.нар. последна миля[1]. Опазването на околната среда в градовете винаги е било ключов приоритет за бързо развиващата се компания. Над 10 години „Спиди“ възприема зелената идея като мисия и се старае да създава нови начини за нейното развитие. Компанията планира да въвежда приоритетно значителен брой електрически транспортни средства във всички големи градове в България. „Ние и нашите клиенти сме част от градската среда и природата и всички заедно сме  отговорни за тяхното опазване“, казват от компанията.  „Затова търсим решения за създаване на синхрон между природата и нейните обитатели, а  не просто оптимизиране на разходите.“ 

Приоритет в политиката на „Спиди“ е да бъде социално отговорна компания и опазването на околната среда е част от тази политика. Компанията планира и през 2020 г. да продължи да въвежда нови практики в синхрон с концепцията за синергия между природата, бизнеса и хората.

[1] Последна миля (от англ. the last mile, последната отсечка от веригата за доставка на стоки, която включва пътя от транспортния център до крайния клиент).