„СПИДИ АД“ отчита рекордни приходи за полугодието

2 Aug 2019
„Спиди АД“ регистрира консолидирани приходи от 102 млн. лв. за първото полугодие на годината, показват публикуваните в края на юли отчети. Това е с 33% повече от полугодието на 2018 г.

Summary: Speedy AD reported consolidated revenues of BGN 102 million for the first half of the year, according to reports published at the end of July.

„Спиди АД“ регистрира консолидирани приходи от 102 млн. лв. за първото полугодие на годината, показват публикуваните в края на юли отчети. Това е с 33% повече от полугодието на 2018 г. Със съществен принос за това е дъщерното дружество ДПД Румъния, което постига 40% увеличение на приходите. На индивидуална база представянето също е силно с над 20% по-високи приходи. През тази година „Спиди АД“ консолидира резултатите и на „Рапидо експрес енд лоджистикс“ ЕООД, което обяснява част от ръста.

От компанията посочват като изключително добре развиващи се сегменти индивидуалните клиенти и регионалната услуга Speedy Balkans. Последната обединява българския пазар с пазарите в Румъния и Гърция. Услугата успешно привлича клиенти с атрактивни цени и срокове за доставка, като се възползва от активните икономически взаимоотношения със съседните страни.

През последните месеци „Спиди АД“, която има традиционно силни позиции при корпоративните клиенти, провежда активна кампания, насочена към индивидуалните клиенти.

От началото на тази година компанията първа предложи на клиентите си услугата „Предикт“, която уведомява клиента за часа на доставката във времеви прозорец от +/- 30 мин. Тази услуга е част от въведената през януари услуга „Смарт контрол“, която предоставя на получателя цялата информация за своята пратка и възможността да управлява нейната доставка през браузъра на своя телефон или компютър.

Комбинацията от нови услуги и активна маркетингова кампания за популяризирането им води до скок в дела на приходите от индивидуални клиенти.

По-високите приходи носят и подобрение в рентабилността. Консолидираната EBITDA нараства с 47% и достига 18,7 млн. лв. за 6-те месеца на 2019 г. Поради по-високи разходи за амортизации и лихви нетната печалба нараства с по-нисък темп – 26.4%.

„Спиди“ АД е лидер на пазара на куриерски услуги с пазарен дял от над 25,5%. Компанията е основана през 1998 г. и от създаването си до сега се развива до корпоративна структура с над 1400 души персонал и над 1000 транспортни средства.

 

За допълнителна информация:

Катя Благоева

Account Manager, Intelday Solutions

k_blagoeva@intelday.com