Какво е мястото на медийните изследвания в дигиталната ера

14 May 2019
Експерти разказват за професията медиен анализатор във Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ “Св. Климент Охридски” 14 май 2019, София. На 16 май от 14:00 във Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ„Св. Климент Охридски“ ще се проведе събитието „Кариера в медийните изследвания: другата страна на комуникациите“. Акцентите на събитието са специфичния... View more

Експерти разказват за професията медиен анализатор във Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ “Св. Климент Охридски”

14 май 2019, София. На 16 май от 14:00 във Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ„Св. Климент Охридски“ ще се проведе събитието „Кариера в медийните изследвания: другата страна на комуникациите“. Акцентите на събитието са специфичния характер на комуникационната индустрия, нуждата от нови методи за изследване, анализ и измерване на усилията на комуникационните отдели.

Все повече бизнес организации ползват медийните анализи в световен мащаб, като се засилва фокусът върху измерването и изследването на репутацията. Тенденцията неминуемо влияе и върху търсенето на специалисти по медиен анализ.

„Кариера в медийните изследвания: другата страна на комуникациите“ ще срещне студентите с професионалисти в сферата на комуникациите и медийния анализ, както и с двама експерти, номинирани за международната награда “Млад професионалист на годината” на Международната асоциация за измерване и оценка на комуникацията (AMEC) – Анастасия Нанивска от A Data Proи Христина Петрова от Commetric.

Събитието се организира от A Data Pro, Commetric, Perceptica, DeLange Analytics, и PressRelations с партньорската подкрепа на AMEC.

За Perceptica:

Perceptica е агенция за медийни анализи, която предоставя консултантски услуги в сферата на комуникациите и управлението на репутацията. Екипът й има богат опит в идентифицирането на онлайн разговори и лидери на мнение, обхващащ всички основни индустрии и европейски езици, както в традиционните, така и в социалните медии. След сливането си с Media Monitor — една от водещите агенции за медиен мониторинг в България — в началото на 2019 г., Perceptica включва в портфолиото си и широк набор от мониторинг услуги, включително проследяване и количествен анализ на всички медийни канали в реално време през онлайн платформата си. Като дългогодишен член на Международната асоциация за измерване и оценка на комуникациите (AMEC) е сред малкото агенции в страната, прилагащи най-добрите световни практики в мониторинга и анализа на медиите.